Göğüs Duvarında Oluşan Tümör ve Tanısı

Göğüs Duvarında Oluşan Tümör ve Tanısı

Göğüs Duvarında Oluşan Tümör ve Tanısı konusundaki bu yazı istanbul göğüs cerrahisi alanında uzman Doç. Dr. Özkan Demirhan tarafından bilgi amaçlı paylaşılmıştır.

Göğüs duvarında oluşan tümörler göğüs duvarındaki iskelet sisteminde meydana gelir. Bu tümörlerin çoğu metastatik özelliktedirler. Primer malign tümörlerinde ise durum biraz daha farklıdır. Bu tümörler genelde yumuşak doku ve kıkırdak kemik dokuda oluşma eğilimi göstermektedirler.

Göğüs duvarı tümörleri ağrısız olabilir. Bazen şişlik olarak kendini belli ederler. Bu tümörlere tanı koymak için insizyonel biyopsi gerekebilmektedir.

Bu tümörler yavaş büyüme gösterir. Başlangıçları herhangi bir şikayete yol açmamaktadır. Bunların kötü huylu olan türleri şikayete yol açabilir.  Genelde bu şikayetler kendini ağrı veya şişlikler olarak belli eder.

Bu tümörlere tanı koymak için;

-Akciğer grafisi
-PET/CT (Bilgisayarlı Tomogrofi)
-MR
-İğne aspirasyonu veya eksizyonel biyopsi gerekebilimektedir.

Göğüs Duvarında Oluşan Tümör ve Tanısı hakkındaki bu yazı istanbul göğüs cerrahisi ve akciğer kanseri uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan tarafından yazılmıştır. Kaynak belirtmeden kopyalanamaz.

Önceki Mezotelyomada Radyolojik İnceleme Metodları başlıklı yazıdaki akciğer kanseri teşhisi hakkındaki bilgilere göz atabilirsiniz.